Jaké potraviny jsou ideální pro psy v létě, když je teplo?

Léto je tady, teploty stoupají a my lidé se snažíme ochladit všemi možnými způsoby. Ale co naši chlupatí přátelé? Psi si neuvědomují, že existují osvěžující letní saláty nebo ledové nápoje, takže je na nás, abychom jim pomohli zvládnout horko. Správná výživa je klíčová, proto se podíváme na to, jaké potraviny jsou pro psy v létě ideální.

Hydratace je základ

Stejně jako my, i psi potřebují dostatek tekutin, aby se vyhnuli dehydrataci. Nejlepším způsobem, jak zajistit, aby váš pes zůstal hydratovaný, je samozřejmě čistá a čerstvá voda. Ale co takhle přidat trochu zábavy?

Ledové kostky: Nejen, že jsou skvělým způsobem, jak udržet psa hydratovaného, ale také poskytují zábavu. Můžete do nich přidat kousky ovoce, jako jsou borůvky nebo kousky jablek, což přidá další level zábavy a chuti.

Domácí ledové pamlsky: Smíchejte nízkotučný jogurt s ovocem, jako jsou banány nebo jahody, nalijte směs do formiček na led a zmrazte. Váš pes bude šťastný a osvěžený zároveň.

ice-cubes-3506781_1280

Lehké a osvěžující jídlo

Během horkých dnů je dobré podávat psům lehčí jídlo, které je snadno stravitelné. Těžká strava může způsobit, že se pes bude cítit unavený a přehřátý.

Vařené kuřecí maso: Nízkotučné a lehce stravitelné, vařené kuřecí maso je skvělým zdrojem bílkovin. Můžete jej kombinovat s vařenou rýží nebo zeleninou pro vyváženou stravu.

Rybí filé: Rybí maso je lehké a plné omega-3 mastných kyselin, které jsou prospěšné pro srst a kůži vašeho psa. Vyzkoušejte lososa nebo tresku, ale dejte pozor, aby v něm nebyly kosti.

Osvěžující ovoce a zelenina

Ovoce a zelenina jsou nejen zdravé, ale také obsahují hodně vody, což pomáhá s hydratací.

Meloun: Meloun je skvělým osvěžujícím pamlskem pro psy. Je plný vody a má nízký obsah kalorií. Nezapomeňte odstranit semínka a slupku, aby váš pes mohl bezpečně chroupat.

Okurka: Okurka je další skvělou volbou. Je lehká, osvěžující a má vysoký obsah vody. Stačí ji nakrájet na menší kousky a váš pes bude nadšený.

Borůvky: Borůvky jsou plné antioxidantů a vitamínů. Můžete je podávat čerstvé nebo zmražené jako letní pamlsek.

watermelon-4748608_1280

Nezapomínejte na pamlsky

Všichni psi milují pamlsky, a v létě můžete sáhnout po těch, které nejen chutnají, ale také pomáhají s hydratací a ochlazením.

Mražené pamlsky: Jak už bylo zmíněno, domácí mražené pamlsky jsou skvělou volbou. Můžete zkusit i mražené dýňové pyré nebo kuřecí vývar zmrazený ve formičkách.

Mrkev: Mrkev je skvělá křupavá pochoutka plná vitamínů a nízkokalorická. Můžete ji podávat čerstvou nebo lehce zamraženou.

Stravovací návyky a bezpečnost

Léto může přinést různé nástrahy, proto je důležité být obezřetní.

Nikdy nepřehánějte s množstvím: Přestože je ovoce a zelenina pro psy zdravé, všeho moc škodí. Příliš mnoho ovoce může způsobit zažívací potíže.

Vyhněte se nebezpečným potravinám: Některé potraviny jsou pro psy nebezpečné, například hrozny, rozinky, avokádo, cibule a česnek. Také se vyvarujte sladkostí a čokolády.

Pravidelně kontrolujte vodu: Voda v misce by měla být stále čerstvá a chladná. V horku se voda rychle ohřívá a může obsahovat nečistoty.

dog-1839808_1280

Závěrem

Léto může být pro psy stejně náročné jako pro lidi, ale se správnou stravou a péčí se mohou cítit osvěženě a zdravě. Nezapomeňte, že každé zvíře je jedinečné, a proto vždy sledujte, jak váš pes na nové potraviny reaguje. S trochou péče a kreativity můžete svému psovi připravit léto plné chutí a osvěžení.

Takže, popadněte mixér, led a pár čerstvých ingrediencí a připravte svému chlupáči letní hostinu, kterou si zamiluje! A nezapomeňte se při tom bavit – protože nic není lepšího než vidět šťastný vrtící ocas.